. 2014; 30(2): 117-119 | DOI: 10.5222/otd.2014.117  

Çocukluk Çağında Nadir Görülen Bir Karın Ağrısı Nedeni: Akut Pankreatit

İhsan Kafadar1, Seda Ocak2, Emel Aytaç2
1Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Pediatri Kliniği, İstanbul
2Şişli Etfal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Pediatri Kliniği, İstanbul

Çocukluk çağında karın ağrısı çok sık karşılaşılan şikayetlerden biri olup etyolojisinde bir çok hastalık neden ayırıcı tanıda düşünülmektedir. Akut pankreatit de gerek erişkinde gerekse çocukluk çağında önemli akut karın ağrısı nedenlerinden biridir. Ancak çocukluk çağında görülme sıklığının diğer nedenlere göre göreceli olarak daha az olması nedeniyle önemli bir mortalite nedeni olabilecek olan akut pankreatit ayırıcı tanıda geri planda yer alabilmektedir. Akut karın ağrısı nedeniyle farklı sağlık kuruluşlarında farklı tanılar düşünülen ve akut pankreatit tanısı alan olgu, çocukluk çağında akut pankreatit kliniğine ve tanısına vurgu yapmak amacı ile sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler: Karın ağrısı, pankreatit


A Rare Cause of Abdominal Pain in Childhood: Acute Pancreatitis

İhsan Kafadar1, Seda Ocak2, Emel Aytaç2
1Okmeydanı Training And Research Hospital Pediatry Clinic, Istanbul
2Şişli Etfal Training And Research Hospital, Pediatry Clinic, Istanbul

During childhood, the most encountered complaints are abdominal pains and in its etiology, it is thought to have caused differential diagnosis in many diseases. Acute pancreatitis is also an important cause of acute abdominal pain in both adulthood and in childhood. Because it is less likely to occur during childhood, acute pancreatitis, which is an important cause of mortality, can be uncommon in differential diagnosis. The case that was diagnosed with acute pancreatitis by different health organizations and different diagnosis of acuteabdominal pain, was submitted during childhood to an acute pancreatitis clinic and diagnosis to emphasize.

Keywords: Abdominal pain, pancreatitis


İhsan Kafadar, Seda Ocak, Emel Aytaç. A Rare Cause of Abdominal Pain in Childhood: Acute Pancreatitis. . 2014; 30(2): 117-119

Sorumlu Yazar: İhsan Kafadar, Türkiye


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar