. 2020; 36(Özel Sayı): 21-25

Covid-19 Pandemisinde Radyoloji Kliniği Uygulamaları

Recep Yılmaz Bayraktarlı, SUZAN DENIZ ONOL, KEMAL Harmancı, Duygu Karahacioglu, hulya yıldız
Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Radyoloji Kliniği, İstanbul

Çin'in Wuhan kentinde aralık 2019 tarihinde yeni bir korona virüs (COVID-19) pnömonisinin salgın oluşturmasından sonra hastalık başta İran, Avrupa ardından ülkemize de 11 mart 2020 tarihinde ulaşarak salgın oluşturmuştur. Salgın gereği hastanemiz ve radyoloji kliniğimiz de gerekli tedbirleri alarak en az hasar ile salgını atlatmayı amaçlamıştır. Bu sebeple radyoloji kliniği de teyakkuz durumuna geçerek tanısal değeri yüksek olduğu ifade edilen bilgisayarlı tomografi ile klinisyenlerin tedavisine yol gösterici olmuştur. Bu bilgilendirme yazısında radyoloji kliniğinde pandemi süresince yapılan çalışmalar bilgilendirme ve yol gösterici olması açısından iletildi.

Anahtar Kelimeler: Korona virüs, Covid-19, Pandemi, Tomografi, Yönetim


Radiology Clinic Management in Covid-19 Pandemic

Recep Yılmaz Bayraktarlı, SUZAN DENIZ ONOL, KEMAL Harmancı, Duygu Karahacioglu, hulya yıldız
University of Health Sciences Turkey, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu City Hospital, Clinic of Radiology, İstanbul, Turkey

After the outbreak of a new corona virus (COVID-19) pneumonia in Wuhan, China in December 2019, the disease first reached Iran, Europe and then our country on March 11, 2020, creating an epidemic. As a result of the epidemic, our hospital and radiology clinic aimed to overcome the epidemic with minimum damage by taking the necessary precautions. For this reason, the radiology clinic led treatment management with computed tomography, which was stated to be of high diagnostic value. In this informative article, the studies carried out in the radiology clinic during the pandemic were conveyed for information and guidance.

Keywords: Coronovirus, Covid-19, Pandemic, Tomography, Management


Recep Yılmaz Bayraktarlı, SUZAN DENIZ ONOL, KEMAL Harmancı, Duygu Karahacioglu, hulya yıldız. Radiology Clinic Management in Covid-19 Pandemic. . 2020; 36(Özel Sayı): 21-25

Sorumlu Yazar: Recep Yılmaz Bayraktarlı, Türkiye


ARAÇLAR
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar