. 2022; 38(3): 230-232

Signet ring basal cell carcinoma: An extraordinary case

Özben Yalçın, Buse Akı, Seden Atike Arsoy
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi

Basal cell carcinomas (BCCs) are slow-growing, locally agressive tumors arising from interfollicular epidermis and/or hair follicle. Here, a 74 year old man presented with an irregular nodule 2,5x2 cm in size on the left ala of nose for 3 years. On light microscopy the signet ring cell configuration was observed among neoplastic cells focally (in some areas). The most prominent feature was cells containing large eosinophilic, pink, eccentric intracytoplasmic inclusions which compress the nuclei to the cell border. The cell inclusions did not stain with PAS and alcian blue pH 2,5. Tumor cells were positive for Ber-EP4 but negative for S-100.

Keywords: Signet ring cell, basal cell carcinoma, dermatopathology.


Taşlı yüzük hücreli bazal hücreli karsinom: Sıradışı bir vaka

Özben Yalçın, Buse Akı, Seden Atike Arsoy
University Of Health Sciences Turkey, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu City Hospital

Bazal hücreli karsinomlar interfoliküler epidermis ya da kıl folikülünden gelişen yavaş büyüyen, lokal olarak agresif tümörlerdir. Biz bu vakada, 3 yıldır burun sol alada 2,5x2 cm büyüklüğünde irregüler nodülü bulunan 74 yaşında erkek bir hastayı sunduk. Işık mikroskopunda, neoplastik hücrelerin arasında fokal birkaç alanda taşlı yüzük hücre konfigürasyonunu gözlemledik. Bu alanlarda en belirgin özellik nukleusu hücre kenarına iten geniş eozinofilik, pembe, intrasitoplazmik inklüzyon içeren hücrelerdi. Bu hücreler PAS ve pH 2,5 ile boyanmadı. Ayrıca tümör hücreleri Ber-EP4 pozitifti fakat S-100 ile negatifti.

Anahtar Kelimeler: Taşlı yüzük hücresi, bazal hücreli karsinom, dermatopatoloji.


Özben Yalçın, Buse Akı, Seden Atike Arsoy. Signet ring basal cell carcinoma: An extraordinary case. . 2022; 38(3): 230-232

Corresponding Author: Buse Akı, Türkiye


TOOLS
Print
Download citation
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
Share with email
Share
Send email to author

Similar articles
Google Scholar