. 2017; 14(1): 67-69

Chondrosarcoma Mimicing an Adnexial mass: A Very Rare Case Report

Hüseyin Çağlayan Özcan1, Aynur Mustafa1, Zehra Bozdağ2, Özcan Balat1
1Department of Obstetrics& Gynecology, Gaziantep, Turkey
2Department of Pathology, Gaziantep, Turkey

Introduction: Chondrosarcoma is considered as a common primary bone sarcoma. As there are no barriers in pelvic anatomy to prevent the enlargement of tumors, these sarcomas form large masses without any specific symptoms and can mimic ovarian mass. Case report: We present a pelvic chondrosarcoma in 37 -year- old female that was misdiagnosed as ovarian mass due to the limited information that obtained from imaging studies. Pelvic chondrosarcoma should be considered in patients who have pelvic masses with solid components.
Conclusion: It should be kept in mind that interventions should be performed at centers where there are orthopedic surgeons with experience of this subject.
KEY WORDS: Chondrosarcoma; Diagnostic Errors, ovarian mass

Keywords: Chondrosarcoma, Diagnostic Errors,, ovarian mass


Adneksiyal Kitleyi Taklit eden Kondrosarkom: Çok nadir bir Olgu Sunumu

Hüseyin Çağlayan Özcan1, Aynur Mustafa1, Zehra Bozdağ2, Özcan Balat1
1Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kadın hastalıkları ve Doğun Ana Bilim Dalı
2Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, Patoloji Ana Bilim Dalı

Giriş: Kondrosarkom primer kemik sarkomların en yaygın çeşidi olarak bilinir. Bu sarkomlar önlerinde büyümesini engelleyecek bir bariyer olmadığı için, herhangi spesifik bir semptom vermeden çok büyük boyutlara ulaşabilir ve ovaryan kitleleri taklit edebilirler.
Vaka Sonumu: 37- yaşında pelvik kondrosarkom olan bayan hastada kısıtlı görüntüleme bilgilerine dayanarak ovaryan kitle olarak yanlış teşhis edilmiş bir hastayı sunduk.
Sonuç: Solid komponentli pelvik kitlesi olan hastalarda pelvik sarkomlar da akla getirilmelidir. Şu iyi bilinmelidir ki; bu tür hastalara yapılan müdahaleler bu işte deneyimli ortopedik cerrahları olan merkezler tarafından yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler: Kondrosarkom, tanısal hatalar, ovaryan kitleleri


Hüseyin Çağlayan Özcan, Aynur Mustafa, Zehra Bozdağ, Özcan Balat. Chondrosarcoma Mimicing an Adnexial mass: A Very Rare Case Report. . 2017; 14(1): 67-69

Corresponding Author: Aynur Mustafa, Türkiye


TOOLS
Print
Download citation
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
Share with email
Share
Send email to author

Similar articles
Google Scholar