. 2017; 47(3): 174-179

Efficacy of Oral Valacyclovir Treatment in a Case with Acute Retinal Necrosis

Mert Şimşek, Pınar Çakar Özdal, Kemal Tekin
Ulucanlar Eye Education and Research Hospital, Ankara, Turkey

Acute retinal necrosis (ARN) is a rapidly progressive disease with poor prognosis leading to visual loss in most of the cases. A rapid diagnosis and an early antiviral treatment affect the course and the prognosis of the disease significantly. In this case report, we present a 34 year old female patient referred to our clinic with symptoms of blurred vision and ocular pain diagnosed as acute glaucoma elsewhere. A clinical diagnosis of ARN was made and a prompt antiviral treatment was started. We herein describe our treatment approach to this particular case and discuss previously reported treatment modalities.

Keywords: Acute retinal necrosis, treatment, valacyclovir, prognosis


Akut Retinal Nekrozlu Bir Olguda Oral Valasiklovir Tedavisinin Etkinliği

Mert Şimşek, Pınar Çakar Özdal, Kemal Tekin
Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara, Türkiye

Akut retinal nekroz (ARN) hızlı seyreden ve çoğu olguda görme kaybıyla sonuçlanabilen kötü prognozlu bir hastalıktır. Hızlı tanı ve tanı konulur konulmaz başlanacak hızlı antiviral tedavi, ilerdeki görsel prognozu yakından etkiler. Bu çalışmada, kliniğimize görme azalması ve gözde ağrı şikayeti ile başvuran ve dış merkezde akut glokom tanısı alan 34 yaşındaki bayan bir hasta sunulmaktadır. Hastaya klinik olarak akut retinal nekroz tanısı konmuş ve derhal antiviral tedaviye başlanmıştır. Burada, olgumuza uyguladığımız tedavi yaklaşımı sunulmuş ve ARN’ nin tedavisinde bildirilmiş farklı yaklaşımlar tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler: Akut retinal nekroz, tedavi, valasiklovir, prognoz


Mert Şimşek, Pınar Çakar Özdal, Kemal Tekin. Efficacy of Oral Valacyclovir Treatment in a Case with Acute Retinal Necrosis. . 2017; 47(3): 174-179

Corresponding Author: Mert Şimşek, Türkiye


TOOLS
Print
Download citation
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
Share with email
Share
Send email to author

Similar articles
Google Scholar