. 1999; 5(1): 865-870

AKIŞKAN YATAKTA KATI MİKTARININ YATAK YÜKSEKLİĞİ VE KATI ORANINA ETKİSİ

Kamil Bekir KOÇ1, Kerim ÇETİNKAYA2
1Oğuzhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ankara
2Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü, Ankara

Artan elektrik ve ısı ihtiyacının karşılanmasında, kömür tüm dünyada önemi gittikçe artan bir rol oynamaktadır. Akışkan yatakta yakma, yakıtın niteliklerine bağlı olmayan, kükürt ve azot oksitlerin yayımını (emisyonunu) azaltabilen, temiz ve nispeten ucuz bir kömür yakma metodudur. Bu çalışmada bir prototip akışkan yatak yapılmış ve kullanılan dağıtıcı eleğin daha dengeli bir hava dağılımı için, içe doğru (merkeze) gidildikçe birim alana düşen delik sayısı azaltılmıştır. Daha sonra kömür miktarı sürekli arttırılarak yapılan ölçümlerin sonucunda katı yükseklikleri ve katı oranları belirlenmiş, kömür miktarının bunlara etkisi incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler: Akışkan yataklar, Akışkan yataklarda yatak yüksekliği, Akışkan yataklarda katı oranı


IN THE FLUIDIZED BED THE EFFECT OF SOLID QUANTITY ON THE HEIGHT OF BED AND SOLID OF RATE

Kamil Bekir KOÇ1, Kerim ÇETİNKAYA2
1Oğuzhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ankara
2Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Makine Eğitimi Bölümü, Ankara

In the process of meeting the growing demand for electric power and heat, coal will play an increasingly important role in the world wide. Fluidized combustion offers a clean and relatively inexpensive method for coal combustion, a method insensitive to fuel quality and capable of reducing sulfur and nitric oxides emission. At the work, a prototype fluid bed was produced and the distance between the holes had been narrower towards to the center of the distributor sieve in order to balance the distribution of the air. Later on, the quantity of the coal was decreased continuously and at the end of the measurements, the heights of the solids and the rates of the solid had been defined and the effects of the coal quantity had been investigated.

Keywords: Fluid beds, Height of bed for fluid beds, Rate of solid in fluid beds


Kamil Bekir KOÇ, Kerim ÇETİNKAYA. IN THE FLUIDIZED BED THE EFFECT OF SOLID QUANTITY ON THE HEIGHT OF BED AND SOLID OF RATE. . 1999; 5(1): 865-870


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş


Benzer makaleler
Google Scholar