. 2016; 22(8): 666-670 | DOI: 10.5505/pajes.2016.56323  

Çok etmenli sistemlerde çoklu denge noktalarının sürekli zamanda analizi

Özlem Feyza Erkan, Mehmet Akar
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul

Bu makalede, n etmenden oluşan ve etmenler arası iletişimi sabit/değişken olan ağlar için çoklu denge noktaları içeren dağıtık onaylaşım problemi incelenmiştir. Literatürde bulunan klasik onaylaşım problemi genişletilerek, çoklu denge noktaları içeren sürekli zaman onaylaşım algoritması için kuramsal sonuçlar elde edilmiştir. Yönsüz çizgelerle modellenmiş ağlarda algoritmanın çoklu denge noktalı onaylaşımı sağlaması için gerek ve yeter koşullar belirlenmiştir. Algoritmanın yakınsama analizi yapılırken spektral çizge kuramı ve anahtarlamalı sistem kuramı kullanılmıştır. Kuramsal sonuçlar benzetim çalışmaları ile doğrulanmıştır.

Anahtar Kelimeler: Dağıtık onaylaşım, Değişken ilingeli ağlar, Çizge kuramı, Sürekli zaman.


Continuous-time analysis of multi-agent systems with multiple consensus equilibria

Özlem Feyza Erkan, Mehmet Akar
Department of Electrical and Electronics Engineeringi Bogazici University, Istanbul

In this paper, we examine the multi-equilibrium consensus problem for a network of n agents having fixed or time-varying communication links. We introduce necessary and sufficient conditions on networks modeled with undirected graphs such that multi-equilibrium consensus states are achieved, thus extending the classical convergence results in the literature. Spectral graph theory and switched systems theory are used to analyze the continuous-time algorithm. Theoretical results are verified by simulation studies.

Keywords: Distributed consensus, Switching topology networks, Graph theory, Continuous-time


Özlem Feyza Erkan, Mehmet Akar. Continuous-time analysis of multi-agent systems with multiple consensus equilibria. . 2016; 22(8): 666-670

Sorumlu Yazar: Özlem Feyza Erkan, Türkiye


ARAÇLAR
Tam Metin PDF
Yazdır
Alıntıyı İndir
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
E-Postala
Paylaş
Yazara e-posta gönder

Benzer makaleler
Google Scholar