Turk Kardiyol Dern Ars. 2003; 31(4): 213-218

Randomized-Controlled Trials, Benefit of Scepticism

Erdem Diker1, Sinan Aydoğdu1

Same treatmentsfor diseases have been ıhoughtto produce large effects on death or disability. Such expectations might derive from extrapolation of the effects of treatment on surrogate outcomes. For example, cardiac arrhythmias are associated witlı poor prognosis, and antiarrlıyıhmic drıtgs can markedly reduce tlıeirfrequency. However, various antiarrlıythmic regimens have beenfound to increase, rather than decrease mortality. So, trials of new tlıe rapies in medicine should typically conıpare the new treatment to a control group. The control group receives the treatment agahıst whiclı the test intervention is being compared. These Irials as referred as controlled trials. Randomized controlled trials typically involve the randomizaıion. of patients to either the control or test treatments. Randomization has importanl constructive injluences on seleelian bias or likelilıood of comparab/e groups. These trials are the go/d standard for eva/uaıing new therapies, and they form the foundation for the /ıighestlevels of recommendation in practice gıtideline documents that stress ev idence based medicine. Although suc/ı Irials provide valid comparison of therapies, the generalizatian of results must be analyzed cautiously. In this article we discussed some possible drawbacks ofrandomized-conırolled ırials. Clinicians should be aware oftlıe drawbacks ofrandomized controlled Irials during the interpretation of results.

Keywords: Randomized trials, controlled trials


Randomize-Kontrollü Çalışmalar, Süpheci Olmakta Hala Yarar Var!

Erdem Diker1, Sinan Aydoğdu1
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Kliniği

Baz1 hastalıklarm tedavisinin ölüm veya sakat kalma üzerine büyük etkisi olduğu düşünülm ektedir. Bu beklentinin nedeni, tedavinin bazı yan sonuçlar üzerindeki etkilerinden yola Çikarak, esas etkileri konusunda çıkarunlar yapmaktu: Örneğin kareliyak arifmilerin prognozıı kötü/eştirdiğ i ve antiw·itmik ilaçların bu aritmileri aza/ttikları bilinmektedir. Buna karşm, bir çok antiarifmik ıedavinin, martaliteyi azaltmak bir yana arttırdıği bile bulunmuştur. DolaylSiyla, çalışmalarda gerçek etkinliği görmek için ilaç ile kontrol grubunun karşılaştmlmasınm yapilmasi gerekliliği ortaya Çikar. Kontrol grubu da, !edavi grubu gibi ilaç almalı ve karşilaşımııa yapılmalıdır·. İşte bu çalişmalara kontrollü çalişmalar denir. Randomize kontroliii çalişmalarda ise hastaların kontrol ve ıestıedavisi kolianna randonıizasyonu söz konusuda: Randomizasyonun hastaların seçilmesinde taraf tutmayi önleme ve benzer gruplan n oluşması gibi yaplCI etkileri vardu: Bu nitelikteki çalişmalar alıın-standardadır ve kanıla dayalltıbbın kullanıldığı uygulama rehberlerine kaynak olmaktadir. Her ne kadar bu çalişmalar çok değerli ise de, sonuçların genellenmesi konusunda çok dikkatli olunmalidır. Bu yazida, Randomize kontrollü çalişmalann bazı sıkmillı noktaları taruşilmlşllr. Klinikçiler randomize kontrollü çalışma sonuçlarım yorumlarken bu sorunlardan haberdar olmalıdırlar.

Anahtar Kelimeler: Randamize çalişmalar; kontrollü çalişmalar


Erdem Diker, Sinan Aydoğdu. Randomized-Controlled Trials, Benefit of Scepticism. Turk Kardiyol Dern Ars. 2003; 31(4): 213-218


TOOLS
Full Text PDF
Print
Download citation
RIS
EndNote
BibTex
Medlars
Procite
Reference Manager
Share with email
Share


Similar articles
PubMed
Google Scholar